CINEFÒRUM: FUSELL o PINTADES

Amb la presència de 

Jordi Oriola i Folch, 
realitzador de documentals socials.

Llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona, va treballar un any en educació primària a Nicaragua i 10 anys en educació secundària a Catalunya.

Des de 1989 ha estat actiu en els moviments socials de Barcelona en diferents associacions, plataformes i campanyes (solidaritat nord-sud, deute extern, alterglobalització...), sobretot en les comissions de premsa, cosa que l’ha portat a interessar-se per produir reportatges i documentals que transmetin altres realitats i propostes de les que majoritàriament difonen els mitjans de comunicació.

El 2006 va crear la productora Transforma Films (www.transformafilms.org) especialitzada en produccions de caràcter social, sempre en llicències lliures de distribució Creative Commons. Ha participat en un centenar de vídeos per a ONG, associacions, campanyes, per a institucions públiques. Ha guanyat diversos premis en festivals de cinema i els seus documentals s’han emès en diverses televisions de tot el món. Ha tocat temàtiques com els drets humans, l’ús de l’espai públic, la sostenibilitat, la participació democràtica i el treball comunitari, la memòria històrica i la crisi econòmica.
 
També ha donat classes d’audiovisuals al País Basc, a Catalunya, a Sud-Amèrica i  a l’Àfrica.

Dia i hora: 
divendres 4 nov. - 21.30

El sahrauís fa 40 anys que esperen el referèndum promès per l’ONU que els hauria de permetre autodeterminar-se i acabar amb l’ocupació del Sàhara Occidental per part del Marroc. Tant de temps d’espera ha fet que la majoria de sahrauís vulguin tornar a la guerra per sortir de l’embarrancament. No obstant això, els activistes de la no-violència defensen que, amb la lluita no violenta, estan portant el Marroc a una posició insostenible avui dia. Per als activistes no violents, l’acció no violenta que estan portant a terme els sahrauís fa que la lluita d’aquest poble formi part del món nou que ve i que estiguin construint una societat sana i fonamentada en els drets humans.