En curt (metratge)

Palestina
2015
15 min

La rutina tranquil·la de cinc monges carmelites s'interromp bruscament quan el cotxe d'una família de colons israelians jueus xoca davant de casa seva a Cisjordània contra una estàtua de Maria.

ESTRENA AL BAIX LLOBREGAT
Premis Oscar 2015
: Nominat a millor curtmetratge de ficció
Llengües: VO en àrab, anglès i hebreu, amb subtítols en castellà

Cuba
2015
26 min

En un centre de fumigació de l’Havana, Mayelin es dedica a la tasca de multar els ciutadans que incompleixen la normativa sanitària. A més de combatre el dengue, disciplina els seus treballadors mentre és instruïda per una cap controladora. Per trobar el seu lloc en un ambient d'agressives relacions laborals, Mayelin ha d'aprendre com manejar l'autoritat.

Llengües: ​Versió original en castellà

Bèlgica
Tunísia
2014
18 min

Ella i ell. Quan l'amor que els va unir s'inclina davant la voluntat del temps. Quan transforma el més bell per a nosaltres en el més insensible. I quan transforma el més insensible per a nosaltres en el més estimat.

Estrena a Catalunya
Llengües:
VO en àrab, amb subtítols en castellà

França
2015
24 min

Després de la mort de la seva mare, Hakim, un jove francès d'origen magribí, decideix buscar una bona feina i comportar-se. El seu barri no té gaires possibilitats i acaba venent hijabs en una botiga regentada per musulmans fervents.

Estrena a Catalunya
Llengües: VO àrab, francès i anglès, amb subtítols en castellà

Dinamarca
Lituània
Xile
2016
26 min

Josebe (88) viu en una residència d'avis a Xile. Està obsessionada per saber d'on vénen la resta dels habitants de la llar, tots li expliquen que són xilens, no espanyols com ella. Josebe insisteix a rememorar la seva joventut al País Basc. Després de gairebé un any vivint a la residència, li costa recordar que viu en una llar d'avis, i a Xile fa més de 70 anys, encara sent molt viva la seva terra natal

Estrena a Catalunya
Llengües: ​
Versió original en castellà i eusquera amb subtítols en castellà