Cinema del sud de la Mediterrània i del Llevant

Emirats Àrabs Units
França
Jordània
Líban
Palestina
2015
103 min

Layal, una jove mestra palestina que acaba de contraure matrimoni, és detinguda per càrrecs falsos i condemnada a vuit anys de presó. Traslladada a un centre penitenciari per a dones d'Israel, s'haurà d'enfrontar a un ambient atroç en què les preses polítiques palestines conviuen entre reixes amb recluses israelians condemnades per delictes comuns. Després de descobrir que està embarassada, la direcció del penal la pressiona perquè avorti i faci, a més, tasques d'espionatge entre les preses palestines. Tot i estar encadenada, Layal es manté ferma i dóna a llum el nen.

Estrena a Catalunya
Llengües: VO en àrab i hebreu, amb subtítols en castellà

Bèlgica
França
Tunísia
2015
102 min

Tunísia, estiu de 2010, uns mesos abans de la Revolució. Farah, 18 anys, acaba de graduar-se a l'institut i la seva família ja la imagina llicenciant-se en Medicina. Però ella no comparteix aquest desig. Canta en un grup de rock compromès, s'emborratxa, descobreix l'amor i la seva ciutat de nit, contra la voluntat de la seva mare Hayet, que coneix bé Tunísia i els seus perills.

Estrena a Catalunya
Llengües: VO en àrab i francès, amb subtítols en castellà

Palestina
2015
15 min

La rutina tranquil·la de cinc monges carmelites s'interromp bruscament quan el cotxe d'una família de colons israelians jueus xoca davant de casa seva a Cisjordània contra una estàtua de Maria.

ESTRENA AL BAIX LLOBREGAT
Premis Oscar 2015
: Nominat a millor curtmetratge de ficció
Llengües: VO en àrab, anglès i hebreu, amb subtítols en castellà

França
Qatar
Palestina
2016
85

Franja de Gaza, avui dia. El saló de bellesa de Christine està abarrotat de clientes: una divorciada amargada, una creient, una llunàtica addicta als medicaments de prescripció i una jove promesa entre d'altres. Però el seu dia d'oci es veu interromput quan un tiroteig esclata al carrer. Una família mafiosa ha robat el lleó del zoo de Gaza, i Hamas ha decidit que ja és hora de passar comptes pendents. Atrapades al saló, les dones comencen a perdre el control...

Estrena a Catalunya i Espanya
Llengües: VO en àrab, amb subtítols en castellà

Egipte
França
2016
97 min

El cineasta aborda el fonamentalisme islàmic a través d'un thriller que es desenvolupa per complet en una furgoneta de policia després de les manifestacions que van tenir lloc arran de l'expulsió de Mohamed Mursi, membre dels Germans Musulmans, el 3 de juliol de 2013. Obligats a compartir el mateix espai claustrofòbic, els activistes pro i contra dels Germans Musulmans s'enfrontaran en aquesta enginyosa barreja de drama i comèdia.

Estrena a Catalunya
Llengües:
VO en àrab, amb subtítols en castellà

Bèlgica
Tunísia
2014
18 min

Ella i ell. Quan l'amor que els va unir s'inclina davant la voluntat del temps. Quan transforma el més bell per a nosaltres en el més insensible. I quan transforma el més insensible per a nosaltres en el més estimat.

Estrena a Catalunya
Llengües:
VO en àrab, amb subtítols en castellà

França
Iran
2016
125 min

Emad i Rana han de deixar el seu pis al centre de Teheran a causa dels treballs que s'estan efectuant i que amenacen l'edifici. S'instal·len en un altre lloc, però un incident relacionat amb l'anterior inquilí canviarà dramàticament la vida de la jove parella.

Estrena a Catalunya
Llengües: VO en persa, amb subtítols en castellà

Alemanya
Canadà
2016
84 min

Documental sobre el misteriós viatge de Gulistan, una jove que va sortir del Canadà, el seu país d'adopció, per enrolar-se a les guerrilles kurdes. Va lluitar amb els seus companys fins a la seva mort l’any 2000. Del Canadà a les fronteres de Turquia i l'Iraq, la pel·lícula segueix els passos que condueixen a la mort tràgica de Gulistan. Qui era? Què li va passar realment? Quines van ser les seves raons per unir-se a les guerrilles? La directora Zayne Akyol busca la seva antiga cangur Gulistan just durant l'estiu de 2014, quan Estat Islàmic ataca el Kurdistan i les seves regions veïnes. Gulistan, land of roses és una recerca del significat i un retrat íntim d'una insurgent el destí inusual de la qual evoca el viatge i la identitat de tot un poble.

Estrena a Catalunya
Llengües: VO en kurd, amb subtítols en castellà

Bèlgica
França
Tunísia
2016
88 min

Tunísia, després de la primavera àrab. Hedi és un noi de 25 anys que treballa en un concessionari de cotxes i està a punt de contraure matrimoni amb una noia triada per la seva família. Però s'enamora d'una guia turística i es plantejarà rebel·lar-se contra els que han dissenyat la seva vida.

Estrena a Catalunya
Llengües: VO en àrab, amb subtítols en castellà

França
Marroc
2015
110 min

Durant els primers anys del regnat de Hassan II, Houcine, un admirador del nou rei, lidera una orquestra molt popular. Viu amb la seva dona Halima a la casa familiar, una llar plena de vida amb personatges originals que s'entrecreuen al ritme de l'orquestra i les seves ballarines tradicionals, les Chikhates. Els músics d'aquesta orquestra una mica especial es veuen obligats a fingir ceguesa per tocar a les festes reservades a les dones en les famílies més conservadores. Houcine és el pare de Mimou, i com tot bon pare, només desitja el millor per al seu fill. Però Mimou s'enamora de Chama, la criada del veí.

Estrena a Catalunya
Llengües:
VO en àrab i francès, amb subtítols en castellà