Cinema llatinoamericà

Equador
2016
98 min
Secció de La Mostra: 

Alba, una nena d’11 anys, ha d'anar a viure amb el seu pare, Igor, a causa de la malaltia de la seva mare. Igor és un home solitari que després de separar-se de la família es va tancar en una casa petita. La convivència per a Alba és gairebé insuportable. Els intents del seu pare per apropar-se a ella, la vergonya, el primer petó i el bullying a l’escola són estímuls que marquen el camí d'Alba cap a l'adolescència i a l'acceptació de si mateixa.

Estrena a Catalunya
Llengües: ​
Versió original en castellà

Uruguai
2015
83 min
Secció de La Mostra: 

Clever, instructor d'arts marcials i pare infeliçment divorciat, està obsessionat per pintar uns focs especials al seu cotxe. Per plasmar el seu desig haurà de viatjar a un poble remot on, aparentment, viu l'artista capaç de fer-ho realitat. Personatges excèntrics i misteriosos el rebran per conduir-lo a un destí inesperat. Una aventura solitària i absurda, un home abatut que intenta omplir un buit en la seva vida.

Estrena a Catalunya
Llengües:
Versió original en castellà

Argentina
2015
93 min
Secció de La Mostra: 

Celina treballa en una caseta de peatge en una ruta remota en un desert. Pocs dies abans de Nadal, el seu pare mor i es posa a vendre enciclopèdies per guanyar diners i viatjar a Itàlia per trobar la seva mare.

Estrena a Catalunya
Llengües: Versió original en castellà

Cuba
2015
104 min
Secció de La Mostra: 

Cuba, any 1988. Horacio Romero, el més gran boxejador cubà del moment, acaba de donar positiu en un control antidopatge. El seu càstig està a Els Cocos, un sanatori sota règim militar on ingressen els malalts de VIH de manera obligatòria, i d'on poden sortir només un cop per setmana vigilats pels "acompanyants". Horacio serà un d'ells, i d'ell dependran les petites llibertats de Daniel, el pacient més conflictiu. Els interessos de tots dos xoquen. Daniel vol viure els seus últims dies en llibertat i està disposat a tot per aconseguir-ho. Horacio vol tornar al ring i per això ha de pactar. Altrament, li costarà vèncer aquesta baralla fora del ring contra una classe d'adversari per al qual no ha estat entrenat.

Estrena a Catalunya
Llengües:
Versió original en castellà

Cuba
2015
26 min

En un centre de fumigació de l’Havana, Mayelin es dedica a la tasca de multar els ciutadans que incompleixen la normativa sanitària. A més de combatre el dengue, disciplina els seus treballadors mentre és instruïda per una cap controladora. Per trobar el seu lloc en un ambient d'agressives relacions laborals, Mayelin ha d'aprendre com manejar l'autoritat.

Llengües: ​Versió original en castellà

Xile
2016
102 min
Secció de La Mostra: 

El documentalista xilè Ignacio Agüero prepara el seu primer llargmetratge de ficció basat en un antic projecte documental que mai va dur a terme. Al començament dels anys 80, a l'illa Meulín, regió de Chiloé, una jove parella de nuvis desapareix als boscos de la zona sense deixar rastre. Tot un mite es va crear al voltant d'aquesta misteriosa història d'amor tràgic. Ignacio Agüero viatjarà al lloc dels fets a la recerca de localitzacions i actors no professionals per finalment descobrir a poc a poc el desenvolupament de la seva pel·lícula

Estrena a Catalunya
Llengües: Versió original en castellà

Brasil
2015
83 min
Secció de La Mostra: 

En Jonas té 13 anys i somia mantenir viu el circ que ha construït al pati de casa. Practica acrobàcies i fa de pallasso amb els seus amics davant un entusiasta públic de nens de tot el barri. Nascut en un circ ambulant, fa uns anys la seva família va deixar el circ per buscar un futur més estable a la ciutat de Salvador, al nord-est de Brasil. Mentre en Jonas es va fent gran s’adona de les dificultats per trobar l’equilibri entre la seva passió i les exigències escolars. Preocupat pel seu futur com a artista també se sent responsable de la pel·lícula, ja que cada cop té més problemes per cuidar el seu circ. Seguirà lluitant pel seu somni infantil mentre comença l’adolescència?

Llengües: ​Versió original en portuguès, subtitulada en castellà

França
Mèxic
2015
105 min
Secció de La Mostra: 

Ulises, de 15 anys, i Sofia, de 14, són dos adolescents enamorats que cauen en les mans de Marcos, el pare d'Ulises, que obliga el seu fill a prostituir noies joves, fent que Sofia sigui la seva primera víctima. Així, Ulises acaba per entrar al món que va negar: el negoci de tràfic de dones que hi ha a la seva família.

Estrena a Catalunya
Llengües: Versió original en castellà

Canadà
Colòmbia
2016
​85 min
Secció de La Mostra: 

Una anàlisi íntima de les relacions d'una família de Bogotà, una història de supervivència, de la fragilitat de l'statu quo i de la dificultat en la comunicació entre les persones més properes.

Estrena a Espanya
Llengües
: Versió original en castellà

Mèxic
Polònia
2016
86 min
Secció de La Mostra: 

Sembla un divendres feiner qualsevol a Maquinària Panamericana SA, una empresa especialitzada en la venda i reparació de maquinària per a la construcció i la destrucció. Els empleats es preparen per al cobejat cap de setmana, perdent el temps en petits rituals i rutines, fins que un gir inesperat els treu de la seva pacífica monotonia. Don Alejandro, l'amo de la companyia, és trobat mort en un celler de refeccions. El descobriment ho canvia tot: la companyia està en fallida, els treballadors de la tercera edat no tenen cap perspectiva d'ocupació i ningú rebrà compensació per la seva feina. En un estat de confusió, por i tristesa, els treballadors decideixen tancar-se a la companyia.

Estrena a Catalunya
Llengües: Versió original en castellà