Joaquin del Paso

Biografia 

Ciutat de Mèxic, 1986. Després d'estudiar música a la Ciutat de Mèxic, va realitzar cursos de direcció i guió a l'Escola Internacional de Cinema i Televisió a Cuba (EICTV), posteriorment va estudiar cinematografia a l'Escola Nacional de Cinema de Lodz, a Polònia, on va obtenir el títol de Mestre en Arts.

Filmografia

2016 Maquinaria Panamericana

2014 Syjamscy (curtmetratge)

2012 Dream of San Juan (curtmetratge documental)

2010 The Absolute Truth of Thomas Schviefel (curtmetratge) (codirector)

2010 Waterdrop (curtmetratge documental) (codirector)

2010 Amekska (curtmetratge)

2009 Czarna Góra (curtmetratge)

Premis

Durango Film Festival 2016 premi del públic a la millor pel·lícula i premi menció especial del jurat

Guadalajara International Film Festival 2016: premi FIPRESCI a la millor pel·lícula i premi MEZCAL a la millor pel·lícula mexicana

Miami Film Festival 2016: nominació al premi Ibero-American Opera Prima com a millor pel·lícula

Mèxic
Polònia
2016
86 min
Secció de La Mostra: 

Sembla un divendres feiner qualsevol a Maquinària Panamericana SA, una empresa especialitzada en la venda i reparació de maquinària per a la construcció i la destrucció. Els empleats es preparen per al cobejat cap de setmana, perdent el temps en petits rituals i rutines, fins que un gir inesperat els treu de la seva pacífica monotonia. Don Alejandro, l'amo de la companyia, és trobat mort en un celler de refeccions. El descobriment ho canvia tot: la companyia està en fallida, els treballadors de la tercera edat no tenen cap perspectiva d'ocupació i ningú rebrà compensació per la seva feina. En un estat de confusió, por i tristesa, els treballadors decideixen tancar-se a la companyia.

Estrena a Catalunya
Llengües: Versió original en castellà