Sessions per a centres educatius

Projeccions especials per a centres educatius dins la
10 edició de La Mostra de CineBaix.
Mostra de cinema internacional del Baix Llobregat

 

La Mostra de CineBaix és un projecte que té com un dels seus objectius apropar el cinema d'Amèrica Llatina i el del Sud de la Mediterrània i el Llevant a l'alumnat i als centres educatius. La Mostra de CineBaix proposa un conjunt de pel·lícules a l’alumnat dels cicles mitjà i superior de Primària, ESO, batxillerat, cicles formatius i escoles d'adults per gaudir d’algunes de les pel·lícules més interessants de la programació, amb l'objectiu de difondre i promocionar el cinema d'aquests països i per donar a conèixer una altra mirada d’aquestes societats. Tot això des de la convicció que el cinema és una eina de coneixement i comprensió del món on vivim, i una contribució, mitjançant la cultura i l’expressió artística, per canviar la imatge i els estereotips, en aquest cas concret, sobre el món llatinoamericà i el món del sud de la mediterrània i el Llevant (Pròxim Orient)

Trobareu informació dels títols oferts en aquesta pàgina web o podeu demanar-la a educa@cinebaix.com.

A qui s’adreça: Alumnat dels cicles mitjà i superior de Primària, ESO, batxillerat, cicles formatius, educació especial, escola d’adults i PTT.
Temàtica: Educació per a la ciutadania. Cultura.
Suport a l’activitat: Cada pel·lícula s’acompanya d’una fitxa per treballar-ne el contingut, abans i després de la projecció.

Objectius:

  • Utilitzar el cinema per treballar temàtiques relacionades amb els drets humans i la diversitat cultural i lingüística.
  • Afavorir el coneixement dels pobles mediterranis i llatinoamericans mitjançant la cultura i l’expressió artística per tal de contribuir a canviar la imatge i els estereotips sobre aquests països.
  • Fomentar una visió i una actitud d’anàlisi i reflexió crítica de la realitat que ens envolta.
  • Acostar els joves a una oferta cinematogràfica diferent en base a la promoció de la diversitat cultural i lingüística.

Calendari: Dijous 10 de novembre (possibilitat d’altres dates al novembre)

Lloc on es realitza: CineBaix (Joan Batllori, 21 - Sant Feliu de Llobregat)

Horari: Matí

Preu: Entrada gratuïta

Inscripcions: Abans del 21 d'octubre enviant un correu a educa@cinebaix.com

Les demandes s’atendran per ordre de petició. Capacitat segons aforament

 

Pel·lícules programades a la secció La Mostra.EDUCA:

Alemanya
França
Turquia
2015
97 min
Secció de La Mostra: 

En un petit poble, al nord de Turquia, cinc germanes òrfenes d'edats compreses entre els 12 i els 16 anys passen l'estiu en un jardí paradisíac de rialles i jocs innocents sobre les ones del mar Negre amb els nois de l'escola. No obstant això, la condició de la dona al país no trigarà a provocar rumors d'immoralitat i escàndol de les joves, així que els seus familiars, a través de l'àvia i l'oncle, decideixen fer-se càrrec de l'assumpte; és a dir, preparar-les i precipitar-les cap al seu destí de futures esposes.

Llengües: VO en turc, amb subtítols en castellà / Doblada en català

Argentina
Egipte
Emirats Àrabs Units
Països Baixos
Qatar
Regne Unit
Palestina
2015
84 min

Mohammad és un noi de Gaza que somia ser cantant i actuar un dia al teatre de l'òpera del Caire. Juntament amb la seva germana i uns amics munta un grup amateur per animar els casaments i treure una mica de diners. Amb molta tenacitat, el jove aconsegueix escapar de la presó que és Gaza i arribar a les audicions que se celebren al Caire per a ‘Arab Idol’, el popular concurs de talents de televisió. Mohammad emprèn així el viatge més emocionant de la seva vida, encara que a mesura que arriba a les rondes finals de la competició, s'haurà d'en afrontar a les seves pròpies pors i assumir el control del seu destí per portar esperança i felicitat a tota una regió.

Pel·lícula biogràfica sobre el popular cantant palestí Mohammad Assaf, que segueix la seva vida des de la seva infantesa a Gaza fins a la seva etapa adulta, incloent-hi la seva participació en el concurs de talents ‘Arab Idol’.

Llengües: VO en àrab, amb subtítols en castellà