Recull de l'any

Estats Units
Jordània
Qatar
2013
100 min
Secció de La Mostra: 

May Brennan acaba de triomfar gràcies a la publicació del seu primer llibre, però la seva calma es veu trastocada quan arriba el moment d’enfrontar-se a la seva família i al seu país natal. Ara que aquesta sofisticada novaiorquesa està a punt de contraure matrimoni, es veu obligada a tornar a la seva llar de la infància a Amman, Jordània, per reunir-se amb els seus pares -que estan a punt de divorciar-se- i les seves germanes. Mentre s'enfronta a la seva caòtica vida anterior haurà de superar diferents problemes que sorgeixen pel camí, com la desaprovació de la seva catòlica mare, que es nega que la seva filla es casi amb un musulmà.

Llengües: VO en àrab, amb subtítols en castellà

Emirats Àrabs Units
Jordània
Qatar
Regne Unit
2014
100 min
Secció de La Mostra: 

Aràbia, 1916. Theeb -llop en àrab- viu amb la seva tribu beduïna en un racó oblidat de l'Imperi Otomà. Després d'haver perdut recentment el seu pare, Hussein ha de criar el seu germà Theeb. Les seves vides són interrompudes amb l'arribada d'un oficial de l'exèrcit britànic i el seu guia en una missió misteriosa. Incapaç de negar la seva ajuda al britànic per por a deshonrar la reputació del seu difunt pare, Hussein es compromet a acompanyar-los al seu destí, un pou d'aigua a l'antiga ruta de peregrinació a la Meca. Temorós de perdre el seu germà, Theeb persegueix Hussein i s'embarca en un perillós viatge a través del desert d'Aràbia que, des de l'esclat de la Primera Guerra Mundial, s'ha convertit en el vedat de caça de mercenaris otomans, revolucionaris àrabs i assaltants beduïns marginats.

Pel·lícula nominada a l'Oscar a Millor pel·lícula de parla no anglesa el 2015
Llengües: VO en àrab, amb subtítols en castellà

Argentina
Egipte
Emirats Àrabs Units
Països Baixos
Qatar
Regne Unit
Palestina
2015
84 min

Mohammad és un noi de Gaza que somia ser cantant i actuar un dia al teatre de l'òpera del Caire. Juntament amb la seva germana i uns amics munta un grup amateur per animar els casaments i treure una mica de diners. Amb molta tenacitat, el jove aconsegueix escapar de la presó que és Gaza i arribar a les audicions que se celebren al Caire per a ‘Arab Idol’, el popular concurs de talents de televisió. Mohammad emprèn així el viatge més emocionant de la seva vida, encara que a mesura que arriba a les rondes finals de la competició, s'haurà d'en afrontar a les seves pròpies pors i assumir el control del seu destí per portar esperança i felicitat a tota una regió.

Pel·lícula biogràfica sobre el popular cantant palestí Mohammad Assaf, que segueix la seva vida des de la seva infantesa a Gaza fins a la seva etapa adulta, incloent-hi la seva participació en el concurs de talents ‘Arab Idol’.

Llengües: VO en àrab, amb subtítols en castellà