Cherien Dabis

Biografia 

Cherie Dabis és una realitzadora guardonada que va rebre el seu MFA en cinema de la Universitat de Columbia. Va escriure, va dirigir, va produir i editar diversos curtmetratges entre els quals Make a wish, que es va estrenar al Festival de Cinema de Sundance 2007, al Festival Internacional de Cinema de Berlín, així com a Clermont-Ferrand, on va guanyar el Premi de la Premsa i la Menció Especial del Jurat, entre altres premis. Dabis va treballar durant tres temporades com a guionista i coproductora de la sèrie de Showtime The L Word, abans de passar a realitzar la seva pel·lícula de debut Amreeka.

El 2009, Amreeka es va estrenar al Festival de Sundance, al MoMA, i va guanyar el prestigiós premi FIPRESCI a la Quinzena de Realitzadors de Canes. Va ser nominat per a un premi Gotham a la Millor Pel·lícula, 3 premis Independent Spirit, i va ser nomenat un de les Top Ten independents de l'Any per la National Board of Review. El mateix any, Dabis també va ser nomenada dins dels "Deu directors més prometedors."

Dabis torna a Sundance amb el seu segon llargmetratge El verano de May. Hi actua al costat de Hiam Abbass, Alia Shawkat, Alexander Siddig i Bill Pullman.

Amb una beca Guggenheim, EUA, una beca Rockefeller i guanyadora del premi Humanitas, així com l’Adrienne Shelly de cinematografia, Dabis és alumna de Sundance Lab, Film Independent Director Lab i Tribeca All Access, on va ser honrada amb el Premi Visión Worth. Dabis ha estat assessora dels Sundance Lab, tant a Turquia com a Jordània, i ha ensenyat en el programa de cinema de la Universitat de Columbia. En l'actualitat resideix a la ciutat de Nova York.

Filmografia

2013 El verano de May
2013 Not Another Word (curtmetratge)
2009 Amreeka
2006 Atmenah (curtmetratge)
2005 The L Word (diversos episodis)
2004 Memoirs of an Evil Stepmother (curtmetratge)

Premis

  • Festival Internacional de Cinema de Dubai, Premi Muhr Arab, nominació a la Millor Pel·lícula, Emirats Àrabs, 2013

  • Festival de Cinema de Sundance, Gran Premi del Jurat, nominació pel Gènere Dramàtic, Estats Units, 2013

  • Festival de Cinema de Venècia, premi Fedeora, nominació per la Millor Pel·lícula, Itàlia, 2013

Estats Units
Jordània
Qatar
2013
100 min
Secció de La Mostra: 

May Brennan acaba de triomfar gràcies a la publicació del seu primer llibre, però la seva calma es veu trastocada quan arriba el moment d’enfrontar-se a la seva família i al seu país natal. Ara que aquesta sofisticada novaiorquesa està a punt de contraure matrimoni, es veu obligada a tornar a la seva llar de la infància a Amman, Jordània, per reunir-se amb els seus pares -que estan a punt de divorciar-se- i les seves germanes. Mentre s'enfronta a la seva caòtica vida anterior haurà de superar diferents problemes que sorgeixen pel camí, com la desaprovació de la seva catòlica mare, que es nega que la seva filla es casi amb un musulmà.

Llengües: VO en àrab, amb subtítols en castellà