Pavel Giroud

Biografia 

Pavel Giroud es va graduar a l'Institut Superior de Disseny. Ha cursat estudis a l'Escola Internacional de Cinema i TV de San Antonio de los Baños i altres centres d'ensenyament artístic. Els seus treballs han estat exhibits a festivals nacionals i internacionals. Va obtenir el Zenit de plata a la millor òpera prima al 28è Festival des filmes du monde, a Mont-real, Canadà, com a realitzador d'una de les històries del film Tres veces dos, (primer conte). Posteriorment va filmar La edad de la peseta, pel·lícula que va ser seleccionada per a la secció Discovery del Festival de Cinema de Toronto.

Com a guionista, va aconseguir el Premi Coral a la categoria de millor guió inèdit al XXVII Festival Internacional del Nou Cinema Llatinoamericà (l'Havana, 2005) amb el projecte Omertá, que posteriorment va filmar l'any 2008. Pel seu guió Emporio Havana va obtenir la beca Fundació Carolina (Espanya 2002) per al Desenvolupament de Projectes Iberoamericans. En qualitat de director d'art i creador gràfic ha col·laborat en diversos films i obres teatrals. Ha treballat com a operador de càmera i editor en curts de ficció, documentals i videoclips.

Filmografia

2016 El acompañante

2015 Playing Lecuona

2008 Omerta

2006 La edad de la peseta

2005 Esther Borja: Rapsodia de Cuba (documental)

2004 Tres veces dos

2003 Tres veces dos: Uno (curtmetratge)

2002 Todo por ella (curtmetratge)

1998 Receta de cocina (curtmetratge)

1998 Rrring (curtmetratge)

Premis

Festival de Cinema de Miami (EUA) 2016 premi del públic al millor llargmetratge i nominació al gran premi del Jurat per la competició Knight

Festival de Cinema de Màlaga (Espanya) 2016: premi de l'audiència a la millor pel·lícula llatinoamericana (“Territorio Latinoamericano”)

Cuba
2015
104 min
Secció de La Mostra: 

Cuba, any 1988. Horacio Romero, el més gran boxejador cubà del moment, acaba de donar positiu en un control antidopatge. El seu càstig està a Els Cocos, un sanatori sota règim militar on ingressen els malalts de VIH de manera obligatòria, i d'on poden sortir només un cop per setmana vigilats pels "acompanyants". Horacio serà un d'ells, i d'ell dependran les petites llibertats de Daniel, el pacient més conflictiu. Els interessos de tots dos xoquen. Daniel vol viure els seus últims dies en llibertat i està disposat a tot per aconseguir-ho. Horacio vol tornar al ring i per això ha de pactar. Altrament, li costarà vèncer aquesta baralla fora del ring contra una classe d'adversari per al qual no ha estat entrenat.

Estrena a Catalunya
Llengües:
Versió original en castellà