David Pablos

Biografia 

Va néixer l'11 de setembre de 1983 a Tijuana. Va estudiar al Centre de Capacitació Cinematogràfica (CCC), que va donar suport al cineasta el 2012 per desenvolupar el seu primer llargmetratge cinematogràfic. Es va graduar amb el seu primer llargmetratge, La canción de los ninos muertos, on explora l'herència familiar no tant en l’aspecte físic sinó en l'emocional.

Les relacions familiars són un tema recurrent en les seves pel·lícules. "És una obsessió que tinc, està en totes les coses que he fet. No només el de la família, sinó el de l'abandonament. Sempre m'han interessat les històries d'adolescents que breguen amb això, quan els fills es veuen obligats a posar-se al lloc del pare", va dir a la revista Gato Pardo.

La seva òpera prima va ser La vida después, filmada en paratges desèrtics de l'estat de Sonora, i que es va presentar al Festival de Morelia l'any 2012, i es va estrenar a la Biennal de Venècia el 2013, participant en innombrables festivals com el de Corea del Sud, França, Suïssa, Suècia, Festival de Lima, Festival de Màlaga Cinema Espanyol, Festival do Rio 2013, FICG Guadalajara o el Rivera Maya Film Festival.

 

La seva òpera prima ha estat guanyadora del premi FIPRECI, al festival de Vladivostok Pacific Meridian; a Rússia, el premi Movie City al Baja Films Festival; el premi KLIC a millor llargmetratge mexicà al festival de cinema de Morelia.

David Pablos va ser seleccionat per al III Fòrum de Coproducció, Europa - Amèrica Llatina en la 62ª edició del Festival de Sant Sebastià, on només 14 projectes van ser seleccionats d'entre 181 inscrits, procedents de 22 països, amb Las elegidas.

Filmografia

2016 Take It Out of Me (curtmetratge)

2015 La Pascualita (curtmetratge)

2015 Las elegidas

2013 20 y más por el arte (sèrie documental TV) (20 episodis)

2013 La vida después

2010 Una frontera, todas las fronteras (documental TV)

2008 La canción de los niños muertos (curtmetratge)

2007 El mundo al atardecer (curtmetratge)

Premis

2016 Festival de Cinema de Jerusalem: premi al millor llargmetratge

2016: FEST Festival Internacional de Cinema: premi del jurat

2015: Festival de Canes: Selecció oficial (nominació Un Certain Regard)

2015: Festival de Sant Sebastià: Secció oficial competitiva (nominació "Horizontes Latinos")

2015: Premis Ariel, Mèxic: 5 premis incloent-hi millor pel·lícula i director, 8 nominacions

2015; Festival de Cinema d’Estocolm: nominació a millor pel·lícula

2015: Festival de Cinema de Zuric: nominació a millor pel·lícula internacional

França
Mèxic
2015
105 min
Secció de La Mostra: 

Ulises, de 15 anys, i Sofia, de 14, són dos adolescents enamorats que cauen en les mans de Marcos, el pare d'Ulises, que obliga el seu fill a prostituir noies joves, fent que Sofia sigui la seva primera víctima. Així, Ulises acaba per entrar al món que va negar: el negoci de tràfic de dones que hi ha a la seva família.

Estrena a Catalunya
Llengües: Versió original en castellà