Giedre Zickyte

Biografia 

Giedre Þickytë (1980) és una directora i productora lituana. Es va graduar de Màster en Arts Visuals a l'Acadèmia d'Arts de Vilnius, el 2007. El seu primer llargmetratge documental How We Played the Revolution (2011, '70) va ser distribuït en cinemes de Lituània i seleccionat en diversos festivals de cinema internacional, entre ells: Warsaw IFF, Rotterdam IFF, Sheffield Doc / Fest, Trieste IFF, etc. Va obtenir el primer premi com a millor pel·lícula dels Estats Bàltics al Festival Internacional de Cinema Documental de Vilnius, el 2012.

L'últim documental de Giedre, Master and Tatyana, va guanyar 4 premis Silver Cranes, entre ells el de millor direcció. També ha guanyat premis al Vilnius IDFF, la Llebre Platejada a l'IFF Sobre Art Portugal, el premi del jurat estudiantil a Cinema-Doc Tbilisi, menció d’honor a Listopad Minsk IFF, i ha estat seleccionada a DokLeipzig i a IDFA.

Giedre Þickytë és membre de l'Acadèmia Europea de Cinema, l'Acadèmia Lituana de Cinema, la Unió de Realitzadors de Cinema Lituans i de la Xarxa Documental Europea.

Filmografia

2016 Meistras Ir Tatjana (documental)

2012 Kaip mes zaideme revoliucija (documental)

2009 Baras (pel·lícula de TV)

Dinamarca
Lituània
Xile
2016
26 min

Josebe (88) viu en una residència d'avis a Xile. Està obsessionada per saber d'on vénen la resta dels habitants de la llar, tots li expliquen que són xilens, no espanyols com ella. Josebe insisteix a rememorar la seva joventut al País Basc. Després de gairebé un any vivint a la residència, li costa recordar que viu en una llar d'avis, i a Xile fa més de 70 anys, encara sent molt viva la seva terra natal

Estrena a Catalunya
Llengües: ​
Versió original en castellà i eusquera amb subtítols en castellà