Maite Alberdi

Biografia 

Maite Alberdi és una directora i productora xilena. Va estudiar Cinema i Estètica a la Universitat Catòlica de Xile. Com a directora, ha desenvolupat un estil particular que aconsegueix un retrat íntim dels personatges que tria, a través d'històries quotidianes en mons petits. El 2011 va estrenar a IDFA el seu primer i reconegut llargmetratge, El Salvavidas. A través de la seva companyia productora Micromundo, va estrenar La Once (finançada per ITVS, Berta Fund, Tribeca Film Institute, FFA Xile, CORFO) a IDFA 2014. Després, el film va ser transmès per POV durant l'any 2015. La Once ha rebut diversos premis: millor documental dirigit per una dona a IDFA, millor documental a: FIC de Miami, EIDF-EBS Korea, DocsBarcelona, FICCI Cartagena, FICG Guadalajara, SANFIC Santiago, entre d'altres.

El desembre de 2015 La Once va ser nominada com a millor pel·lícula iberoamericana als Premis Goya d'Espanya.

Actualment està treballant en el seu tercer llargmetratge, Los niños, sobre un grup d'adults amb síndrome de Down cansats d'assistir més de 40 anys a l'escola.

Filmografia

2016 P.O.V. (sèrie documental de TV) (1 episodi)

2014 La Once (documental)

 2011 El Salvavidas (documental)

 2008 Las peluqueras (curtmetratge)

Premis

Documenta Madrid 2016 premi del públic al millor curtmetratge

Visions du Réel 2016 (premiere mundial)

Documenta Madrid 2016

Hot Docs 2016 (premiere nord-americana)

Sheffield Doc/Fest 2016

Dinamarca
Lituània
Xile
2016
26 min

Josebe (88) viu en una residència d'avis a Xile. Està obsessionada per saber d'on vénen la resta dels habitants de la llar, tots li expliquen que són xilens, no espanyols com ella. Josebe insisteix a rememorar la seva joventut al País Basc. Després de gairebé un any vivint a la residència, li costa recordar que viu en una llar d'avis, i a Xile fa més de 70 anys, encara sent molt viva la seva terra natal

Estrena a Catalunya
Llengües: ​
Versió original en castellà i eusquera amb subtítols en castellà