INAUGURACIÓ DE LA MOSTRA DE CINEBAIX

22/10/2016

El dijous 3 de novembre s'inaugura La Mostra de CineBaix i ho fem amb els compromís social que ha caracteritzat aquest acte. Celebrem la desena edició estrenant a Catalunya un documental compromès i candent, que té nom de dona. La directora Zayne Akyol fa un retrat íntim i personal d'un grup de guerrilleres kurdes que es preparen per anar al front. Sense dramatismes ni heroïcitats, tan sols la sinceritat d'un grup de dones que han pres consciència que lamentablement la guerra és l'única manera d'aturar l'expansió d'Estat Islàmic i d'obtenir el reconeixement de la seva nació, el Kurdistan.

Després de la pel·lícula hi haurà un debat amb Amina Hussein, @aminahekmet, periodista, traductora i activista kurda nascuda a Qamishlo (Rojava, Kurdistan sirià). Fa deu anys que viu a Catalunya mantenint sempre el contacte amb la situació al Kurdistan per vincles familiars, d'amistat i periodístics. Acompanyada per Marc Español, @mespanolescofet, periodista i col·laborador de Kurdiscat-CCSK (@KurdisCat) i Azadî-Plataforma (@AzadiPlataforma) de Solidaritat amb el Poble Kurd.

Aquest acte està organitzat en col·laboració amb el KurdisCat, comitè català que busca apropar la situació del Kurdistan a Catalunya. Des que es va crear l'any 2013 ha fet actes i xerrades arreu dels Països Catalans amb l'objectiu de donar a conèixer el Kurdistan, la nació sense estat més gran del món. Així com per explicar els processos polítics que es viuen en algunes de les seves zones, ja que, més enllà d'una visió nacionalista i romàntica del Kurdistan, l'aparent unitat kurda a la pràctica no té una plasmació efectiva.

 

Gulistan, Land of Roses

Zaine Akyol

Alemanya | Canadà

2016

84 min