CINEFÒRUM: l'experiència col·lectiva de viure en un territori propi ocupat per una altra nació

Amb la presència de 

Martín Solá
Va néixer a l’Argentina. Va estudiar cinema documental a Barcelona i direcció de cinema a Buenos Aires. Va cursar estudis de teologia a l’Escola de Teologia Ortodoxa Sant Gregori Palamàs de Barcelona. Des del 2008 és professor en diferents escoles de cinema de Barcelona, Madrid i Buenos Aires. El seu primer curtmetratge, Àpat a casa de família, va ser seleccionat per la Bienal “Jeune Creació europea 2006/2007”. Ha realitzat tres llargmetratges documentals, Caja cerrada (2008), Mensajero (2011) i Hamdan (2013).Martin Solá

Dia i hora: 
divendres 11 nov. - 19.45

Abubakar té 46 anys i participa en les zkir, les danses rituals dels sufís txetxens. En cada zkir arriba a un estat d’èxtasi, que li serveix d’exorcisme per alliberar-se dels turments que ha patit el seu poble durant anys d’ocupació. Un film radical que transmet la vibració d’un territori oprimit en una experiència cinematogràfica propera a la hipnosis.

La pel·lícula és la segona entrega d’una peculiar trilogia de retrats de pobles no reconeguts com a països lliures i sobirans, però que resisteixen l’ocupació dels seus territoris. Primer vam poder veure Hamdan (2013) sobre la resistència del poble palestí i la intenció del director Martín Solá és tancar la trilogia al Tibet.