CLOENDA DE LA 10 EDICIÓ DE LA MOSTRA DE CINEBAIX

Dia i hora: 
diumenge 13 nov. - 21.30

Enguany hem decidit reservar una pel·lícula molt especial per tancar La Mostra i així poder-nos acomiadar fins a l'any vinent.

The challenge és la darrera pel·lícula d'un director poc conegut però amb una trajectòria impressionant. Les obres de Yuri Ancarani mantenen vasos comunicants entre els museus i els festivals de cinema. Les seves pel·lícules s'han projectat a museus com el Guggenheim i el Moma de Nova York, i han format part d'esdeveniments artístics com la Biennal de Praga i la Biennal Internacional d'Escultura a Italià.

Però els seus films també han estat competint a festivals com Venècia, Rotterdam, IDFA o Locarno. Precisament aquest darrer festival va  premiar The challenge amb el premi de la crítica.

A The challenge, Yuri Ancarani manté una mirada de fascinació, quasi d'incredulitat davant una societat que no entén. La càmera explora i registra una exhibició d'ostentació i luxe amb certa innocència. El director sembla haver quedat embadalit davant d'uns homes amb turbant que conserven les curses de falcons des de fa més de 40 segles. Però avui, aquests homes ja no són pastors. Són milionaris excèntrics que habiten Qatar.