Yuri Ancarani

Biografia 

Yuri Ancarani és un videoartista i cineasta italià. Les seves obres provenen d'una barreja contínua de cinema documental i art contemporani, i són el resultat d'una investigació amb l’objectiu d’explorar les regions que no són gaire visibles en la vida diària, realitats en què l'artista aprofundeix en primera persona.

Les seves obres han estat exposades en museus i exposicions nacionals i internacionals. I en diversos festivals de cinema, com ara: Venècia. Rotterdam, Amsterdam, Toronto... També ha guanyat diversos premis.

Filmografia

2016 The Challenge (documental)

2014 San Siro (curtmetratge documental)

2014 Séance (curtmetratge documental)

2012 Da Vinci (curtmetratge documental)

2011 Piattaforma Luna (curtmetratge documental)

2010 Il capo (curtmetratge documental)

França
Itàlia
Suïssa
2016
69 min
Secció de La Mostra: 

The Challenge és una antologia del desert modern. La pel·lícula revela a la perfecció les contradiccions entre les antigues tradicions de l'Orient Mitjà -aquí simbolitzades per la falconeria- i la modernitat, amb la seva tecnologia ultramoderna i altres temptacions occidentals. Gràcies a microcàmeres, també experimentem aquest entorn des de la perspectiva dels falcons i els animals salvatges. A The Challenge, l'artista italià Yuri Ancarani planteja com som capaços d’aferrar-nos a les nostres arrels culturals en un món que sembla condemnat a ser cada vegada més globalitzat.

Qatar, 2015. Ens acostem a Khaled i Nasser, dos qatarians de la nova generació. Mentre s’ocupen dels seus Lamborghinis, jets privats, guepards de companyia, motocicletes i de fer-se selfies damunt dels seus trons barrocs daurats, esperen un torneig de caça de falcó, una antiga tradició beduïna.

Estrena a Catalunya
Llengües: VO en àrab, amb subtítols en castellà