Totes les pel·lícules

3 (1) À (3) C (2) D (1) E (5) F (2) G (1) I (1) J (1) L (3) M (4) T (3) U (1) V (1) Y (2)
França
Marroc
2015
110 min

Durant els primers anys del regnat de Hassan II, Houcine, un admirador del nou rei, lidera una orquestra molt popular. Viu amb la seva dona Halima a la casa familiar, una llar plena de vida amb personatges originals que s'entrecreuen al ritme de l'orquestra i les seves ballarines tradicionals, les Chikhates. Els músics d'aquesta orquestra una mica especial es veuen obligats a fingir ceguesa per tocar a les festes reservades a les dones en les famílies més conservadores. Houcine és el pare de Mimou, i com tot bon pare, només desitja el millor per al seu fill. Però Mimou s'enamora de Chama, la criada del veí.

Estrena a Catalunya
Llengües:
VO en àrab i francès, amb subtítols en castellà

Argentina
2015
60 min
Secció de La Mostra: 

Abubakar té 46 anys i participa en les zkir, les danses rituals dels sufís txetxens. En cada zkir arriba a un estat d’èxtasi, que li serveix d’exorcisme per alliberar-se dels turments que ha patit el seu poble durant anys d’ocupació. Un film radical que transmet la vibració d’un territori oprimit en una experiència cinematogràfica propera a la hipnosis.

La pel·lícula és la segona entrega d’una peculiar trilogia de retrats de pobles no reconeguts com a països lliures i sobirans, però que resisteixen l’ocupació dels seus territoris. Primer vam poder veure Hamdan (2013) sobre la resistència del poble palestí i la intenció del director Martín Solá és tancar la trilogia al Tibet.

Llengües: VO en txetxè, amb subtítols en castellà

França
Mèxic
2015
105 min
Secció de La Mostra: 

Ulises, de 15 anys, i Sofia, de 14, són dos adolescents enamorats que cauen en les mans de Marcos, el pare d'Ulises, que obliga el seu fill a prostituir noies joves, fent que Sofia sigui la seva primera víctima. Així, Ulises acaba per entrar al món que va negar: el negoci de tràfic de dones que hi ha a la seva família.

Estrena a Catalunya
Llengües: Versió original en castellà