Totes les pel·lícules

3 (1) À (3) C (2) D (1) E (5) F (2) G (1) I (1) J (1) L (3) M (4) T (3) U (1) V (1) Y (2)
Espanya
Marroc
2014
80 min

Fàtima treballa a Arej, una associació d'un dels barris més conflictius de Tànger, coordinant els tallers de joves. Una tarda coneix les Gasetes de l’Estret, l'equip de futbol femení local que tot i la poca afició que els dóna suport, sobreviu gràcies a la passió i l’esforç de totes elles. Amb l'ajuda de diversos amics, Mohcine, el coordinador general d'Arej, Sisqo, un professor de break dance, i Tarik, el professor de cinema, Fátima decideix ajudar-les muntant un partit de futbol femení amb un equip espanyol per crear un esdeveniment a la ciutat, donar-los més visibilitat i crear un pont entre cultures.

Llengües: VO en àrab, amb subtítols en castellà

França
Itàlia
Suïssa
2016
69 min
Secció de La Mostra: 

The Challenge és una antologia del desert modern. La pel·lícula revela a la perfecció les contradiccions entre les antigues tradicions de l'Orient Mitjà -aquí simbolitzades per la falconeria- i la modernitat, amb la seva tecnologia ultramoderna i altres temptacions occidentals. Gràcies a microcàmeres, també experimentem aquest entorn des de la perspectiva dels falcons i els animals salvatges. A The Challenge, l'artista italià Yuri Ancarani planteja com som capaços d’aferrar-nos a les nostres arrels culturals en un món que sembla condemnat a ser cada vegada més globalitzat.

Qatar, 2015. Ens acostem a Khaled i Nasser, dos qatarians de la nova generació. Mentre s’ocupen dels seus Lamborghinis, jets privats, guepards de companyia, motocicletes i de fer-se selfies damunt dels seus trons barrocs daurats, esperen un torneig de caça de falcó, una antiga tradició beduïna.

Estrena a Catalunya
Llengües: VO en àrab, amb subtítols en castellà

Emirats Àrabs Units
Jordània
Qatar
Regne Unit
2014
100 min
Secció de La Mostra: 

Aràbia, 1916. Theeb -llop en àrab- viu amb la seva tribu beduïna en un racó oblidat de l'Imperi Otomà. Després d'haver perdut recentment el seu pare, Hussein ha de criar el seu germà Theeb. Les seves vides són interrompudes amb l'arribada d'un oficial de l'exèrcit britànic i el seu guia en una missió misteriosa. Incapaç de negar la seva ajuda al britànic per por a deshonrar la reputació del seu difunt pare, Hussein es compromet a acompanyar-los al seu destí, un pou d'aigua a l'antiga ruta de peregrinació a la Meca. Temorós de perdre el seu germà, Theeb persegueix Hussein i s'embarca en un perillós viatge a través del desert d'Aràbia que, des de l'esclat de la Primera Guerra Mundial, s'ha convertit en el vedat de caça de mercenaris otomans, revolucionaris àrabs i assaltants beduïns marginats.

Pel·lícula nominada a l'Oscar a Millor pel·lícula de parla no anglesa el 2015
Llengües: VO en àrab, amb subtítols en castellà